Hjelmguide 2018-07-16T06:56:31+01:00

Hjelmguide

Sådan skal hjelmen sidde

Hjelmen skal være behagelig at have på og passe til dit hoved. Prøv gerne nogle forskellige modeller, inden du køber. Hjelmen skal sidde nærmest vandret på hovedet. Der skal være omkring to cm fra øjenbrynet til hjelmens forkant. Remmene skal så stramme, at hjelmen sidder godt fast, uden at det er ubehageligt. De to remme i hver side skal samles med sidespændet lige under øreflippen, og ikke nede ved hagen. Justér remmene en gang om ugen. Husk også dit barns cykelhjelm. Børn skal have en ny cykelhjelm, når den gamle er for lille til at dække hovedet tilstrækkeligt.

Skift hjelmen ud, hvis den får et slag

Hvis hjelmen har fået et kraftigt slag, skal den skiftes ud. Selvom du ikke umiddelbart kan se, at hjelmen er beskadiget, kan den f.eks. være flækket, uden at man kan se det, og så er den ikke sikker mere.

Cykelhjelmen skal være godkendt

Cykelhjelme skal være CE-mærket, for at være godkendt efter europæisk standard. Har cyklehjelmen desuden godkendelsesmærket EN 1078, så er du helt sikker på, at hjelmen opfylder den europæiske standard for cykelhjelme. Skaterhjelme er godkendt efter samme standard som almindelige cykelhjelme. Skihjelme kan også benyttes som cykelhjelme, men ikke omvendt.

Brug kun hjelmen på cyklen

Det kan være farligt at klatre i træer eller legestativer med cyklehjelm på, fordi den kan sætte sig fast. Det er derfor vigtigt at lære børn, at de skal tage hjelmen af efter cykelturen.

Hjælp barnet med hjelmen

En børnehjelm skal sidde på samme måde som en voksenhjelm, det kan for nogle være en god idé at finde en hjelm med plads til et ekstra pudeindlæg. Hermed får barnet nemlig mulighed for at vokse med hjelmen. For at beskytte hovedet bedst muligt, skal hjelmen sidde så stramt, at barnet ikke kan skubbe den tilbage i nakken. Den skal sidde, så den dækker både panden og baghovedet, og remmene skal slutte tæt til barnets hoved.

Der er utallige hjelmtyper på markedet med hver deres fordele. Er du i tvivl om, hvad du skal se efter, så lad os gennemgå mulighederne med dig. Så er du samtidig sikker på, at du får en hjelm, der passer perfekt til dit hoved og behov.